Dia Global d'Accio, Resistencia i Carnaval contra el Capitalisme
ca | cz | de | en | fr | it | sv | tr

El 1r. de maig sera el proxim Dia Global d'Accio contra el Capitalisme despres del 18 de juny i 30 de novembre l'any passat. Molts grups al voltant del mon s'estan preparant per aquest event, reconeguen que el sistema capitalista, basat en l'explotacio de la gent, societat i medi ambient per el benefici d'uns pocs, es la principal causa dels nostres problemes socials i ecologics. El 1r. de maig oferira una perfecte real i simbolica oportunitat per construir la nostra lluita contra tot aixo. Activistes a Nova York estant planejant tancar Wall Street, i a Londres hi haura quatre llargs dies de carnaval contra el capitalisme. Altres grans ciutats compromeses son Sydney (Australia), Toronto, Vancouer (Canada), Liverpool, Manchester, Sheffield (Anglaterra), Hamburg (Alemanya), Auckland (Nova Zelanda), Boston, Chicago, Dallas, Detroit, Lons Angeles, New Orleans, San Francisco, Seattle, i Washington (EEUU).

La llista de contactes internacional, que esta creixent cada dia, incloeix grups i coalicions a 17 paisos i quasi 50 ciutats arreu del mon. Adicionalment, el 1r. de maig ha estat aprovat com a Dia d'Accio per la conferencia internacional a l'India de la "Peoples'Global Action".

El 1r. de maig prove de l'exit dels previs Dies Globals d'Accio contra el capitalisme el 18 de juny i 30 de novembre de l'any passat, i s'esten amb el mateix esperit. A traves d'aquets Dies d'Accio la nostra xarxa cresque, aprenguerem molt, i veierem molta gent nova compromentent-se.El 1r. de maig continuara aquest proces de construir un moviment fort, valent i creatiu, contra l'explotacio i opressio de gent, comunitats, i el medi ambient, i per solidaritat, cooperacio, democracia compartida i sosteniment ecologic. Hostatjara xarxes i organitzacio compartida dins de les nostres comunitats. Com que diversos temes poden se considerats desde un punt de vista de critica comprensiva del sistema capitalista, el 1r. de maig sera una bona oportunitat per portar separades lluites i accions totes juntes. Mentres tambe fent creixer la consciencia sobre temes locals i globals, i la seva relacio, el Dia incrementara la solidaritat global. El Dia facilitara, doncs, la mobilitzacio a gran escala, que pot tenir un efecte poderos sobre comunitats i individuals.

Com en previes vegades, gent de diferents moviments, i diferents paisos unira forces en aquest Dia contra les socials, politiques i economiques institucions del sistema capitalista. Treballadors, aturats, estudiants, sindicalistes, camperols, els sense terra, pescadors, grups de dones, minories etniques, indigenes, pacifestes, ecologistes i molts mes tregallaran en solidaritat entenet que les diverses lluites no estan aillades entre elles. La simultanea transformacio i ocupacio de l'ordre capitalista social al voltant del mon- als carrers, veinats, terres, fabriques, oficines, centres comercials, districtes financers, etc- reforcara el valor mutual, a nivell local, nacional i internacional.

Com abans, el Dia s'organitzara de manera no jerarquica, descentralitzades i informals xarxes de grups que utilitzen, no autoritaries i formes compartides democratiques d'organitzacio, lluita independent de les institucions del sistema capitalista socials, politiques i economiques, i busquenel canvi a traves de les seves accions. Cada event o accio sera organitzat autonomament per cada grup, tot i que coalicions de varis moviments pot esser format a nivell local, regional i nacional. Cada grup escolleix autonomament com prendre part al Dia, ja sigui fent campanya contra tot el sistema capitalista o concentrant-se en un sol aspecte del mateix. Una estrategia que pot ajudar a nivell local, es que diversos grups cooperin creant un ambient de carnaval i festa, com a base per a varies accions.

Exemples d'accions possibles son:

vagues-manifestacions-bicicletada en massa-carnavals- festes de carrer-reclamar el carer, govern de la terra o edificis d'oficines per a activitats no comercials-marches-musica-ball-meetings-distribuir fulletons-penjar pancartes-distribuir diaris controlats per la comunitat-teatre de carrer-construir jardins-donar menjar gratuitament-oferiment de prestecs sense interes a la porta dels bancs-accions de solidaritat-piquets-ocupacio d'oficines-blocatges i tancaments-apropiacio i desfeta de bens luxosos-sabotatge, destrossa, o intervencio de la infraestructura capitalista-apropiament de riquesa capitalista i retorn del mateix a la classe treballadora-declarar-se un mateix independent de governs autoritaris-formar grups i fer meetings a la porta dels ajuntaments-formar alternatives economiques, com cooperatives de treballadors/es-promoure alternatives economiques a les companyies capitalistes.

Si tu o el teu grup planejeu unir-hos a aquest Dia d'Accio, doneu-vo a coneixer als demes el mes aviat possigle, per facilitar enllacos i comunicacions. Hi ha diverses llistes d'E-mail disponibles per a discussions obertes i coordinacio (veure avall). Una llista publica internacional de contactes es enviada regularment a ells/es per facilitar enllacos no jerarquics i descentralitzats. Per a tenir la treva informacio de contacte anyadida, contacta tcjohansathotmail.com, indicant (a) el pais i lloc on penses prendre l'accio, altre informacio que convenient, per exemple (b) el nom del teu grup, coalicio o teu, (c) els events planejant-se (d) la teva adreca postal, (e) E-mail, (f) numero de telefon (g) numero de fax, o (h) plana web.

Hi ha moltes coses que necessitem fer, per a aprofitar tant com puguem el 1r. de maig a nivell global, local, i nacional. Necessitem disrtribuir l'informacio sobre aixo entre tants grups i moviments com sigui possible. Necessitem compartir i distribuir materials de propaganda, com ara, fulletons i posters.I, en general, necessitem compartir les nostres experiencies, pensaments i idees entre nosaltres, per ajudar-nos. A nivell local, informacio sobre el Dia necessita esser distribuida i discutida entre grups d'individuals, s'han d'organitzar reunions, events planejats, fulletons impresos i distribuits, fons recaptats, rialles i converses compartides.

El proces de condtruir els nostres moviments poden i haurien de ser continuats a traves de proxims Dies Globals d'Accio contra el capitalisme en el futur. Un ocasio apropidada ha estat proposada per a, despres del 1r. de maig, potser el 27-28 de setembre, a causa de la trobada anual del Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial, que tindra lloc a Praga,per aquelles dates a la Republica Txeca.

Qualsevol pregunta o concern sobre el 1r. de maig Dia Global d'Accio hauria de ser adrecat a d'altres activestes al teu grup, ciutat, o pais, o les diverses llistes d'E-mail, per a ajudar-nos mutuament amb idees i consells. No hi ha ningu estirant les cordes per al Dia. Sera radicalment descentralitzat i no jerarquic, completament de la teva creacio, en cooperacio i solidaritat entre nosaltres.

ES NECESSITA: Traductors !!! Per a fer aquesta informacio disponible en totes les llengues, ara especialment en, holandes, xines, alemany, hindu, urdu, hungares, bulgar, grec, serbo-croat, indonesi, llengues africanes, i tailandes.

Ca 1400 paraules.

LLISTES D'E-MAIL (DISCUSSIO I COORDINACIO):

ANGLES(Llista de discussio internacional)
mayday2katonelist.com Uneix-te a
www.onelist.com/subscribe/mayday2k o envia un
missatge en blanc a mayday2k-subscribeatonelist.com

PORTUGUES(Llista de discussio internacional)
n30-ptatlistserv.fct.unl.pt Uneix-te enviant un
missatge amb el texte
"subscribe n30-pt" a majordomoatlistserv.fct.unl.pt

NORD AMERICA(Llista de discussio continental)
pga-orgatlists.tao.ca Uneix-te enviant un missatge a
listsattao.ca. A la casella de texte, posa-hi:
subscribe pga-org

IRLANDA(Llista de discussio nacional)
Uneix-te enviant un missatge en blanc a nowto-subscribeatonelist.com

NOVA ZELANDA(Llista de discussio internacional)
NZMayDay2katonelist.com Uneix-te enviant un missatge en blanc a
NZMayDay2k-subscribeatonelist.com, o visita
www.onelist.com/community/NZMayDay2k

REGNE UNIT(Llista de discussio naconal)
mayday2000ategroups.com Uneix-te enviant un missatge en blanc a
mayday2000-subscribeategroups.com

SUROEST DELS EEUU(Llista de discussio regional)
ArizonaDirectActionatonelist.com Uneix-te enviant un missatge en blanc a
ArizonaDirectAction-subscribeatonelist.com, o ves a
www.onelist.com/subscribe/ArizonaDirectAction

Fes una llista en la teva propia llengua, pais o ciutat, si creus que es necessita!

NEWS GROUPS:

MAYDAY 2000 NEWS GROUP(news group internacional)
Informacio al voltant del 1r. de maig, (2-4 missatges per setmana) Uneix-te enviant un missatge buit a globalaction-news-subscribeatonelist.com

WEBSITES AMB INFORMACIO DEL 1r. DE MAIG:

International Lobster Party http://www.lobster1.dircon.co.uk/
http://m1.protest.net
Mid-Atlantic Infoshop http://www.infoshop.org/mayday2000.html
WTO Caravan(Canada) http://wtocaravan.org/mayday2k/
Mayday Seattle http://members.xoom.com/maydayseattle/
Mayday 2000 in London htpp://www.freespeech.org/mayday2k/
Manchester May Day 2000 htpp://www.mayday2000.fsnet.co.uk/
AMR Helsinki http://www.dlc.fi/~ravelre/m1/index.html

REFERENCIES

J18
www.infoshop.org/june18.html o www.j18.org
N30
http://go.to/n30 o
www.seattlewto.org/n30
Peoples' Global Action (PGA)
www.agp.org
Setembre 27-28, 2000, Praga, Republica Txeca
www.destroyimf.org, www.bankwatch.org o
www.mmf2000.webjump.com

Si us plau, distribueix aquest missatge amplament a grups similars, comunitats, i individuals! Tradueix si es necessita.

Fem d'aixo la mostra mes gran de solidaritat mai feta!


català | www.agp.org