archives of global protests

Moviment de Resistència Global - Praga 2000

Comissió de coordinació i contactes
http://www.pangea.org/illacrua/sensefronteres/4praga.htm

Companyes i companys:

En els darrers anys en llocs ben diferents del món, com l'any passat a Seattle, han crescut les mobilitzacions i iniciatives socials contràries a les institucions multilaterals (Fmi, Bm, Omc, Ue...) que promouen el salvatge procés de reestructuració capitalista -alguns anomenen "globalització econòmica"-, les conseqüències del qual estan sent devastadores arreu del planeta. Des de l'augment vertiginós de les diferències Centre-Perifèria i dins mateix del Centre, passant per l'extensió de la precarietat laboral a tots els nivells, i arribant fins a la destrucció del medi ambient a escala planetària. En definitiva militaritzar el mon, d'una vegada i per totes, senzillament al servei exclusiu de les elits econòmiques, els interessos de les quals evidentment estan a anys llum dels de la majoria de la població, com demostra el fet que el poder de decisió en moltes d'aquestes institucions és una qüestió de dòlars i no de democràcia.

Alguns col·lectius de casa nostra hem cregut oportú estimular la reflexió i l'acció al voltant d'aquestes institucions, pretenent incorporar a la nostra lluita social quotidiana la crítica absoluta vers elles. A aquest treball en comú, l'hem anomenat MOVIMENT DE RESISTENCIA GLOBAL - PRAGA 2000, esdevenint una coordinació horitzontal de col·lectius i persones per participar en la campanya contra la reunió anual de l'Fmi i el Bm que se celebrarà del 26 al 28 de setembre a Praga. Es tracta d'una campanya internacional de rebuig contra aquestes institucions que han proposat diversos moviments internacionals. Nosaltres l'hem assumit volent portar a casa nostra la denuncia i l'acció així com participant en les mobilitzacions que hi hauran a Praga. Com que FMI i BM són altament responsables de moltes de les denúncies que fem uns i altres dia a dia, creiem que aquesta torna a ser una nova oportunitat per enfortir la coordinació de totes les nostres lluites.

(La nostra llista de distribució és global@ldist.ct.upc.es. Per subscriure-s'hi cal enviar un missatge a majordomo@ldist.ct.upc.es, posant en el text del missatge (no en el subject) "subscribe global" (i el vostre e-mail.)

També existeix la llista praga2000@egroups.com per intercanviar informació a nivell estatal. Et pots subscriure si envies un missatge en blanc a praga2000-subscribe@egroups.com)


S26 Prague | S26 Global Action Day | AGP català | www.agp.org