archives of global protests - archives des protestations mondiales - archivos de los protestos globales

Κάλεσμα για κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο της G8 στη Ρωσία το 2006

| deutsch | english | español | français | italiano | lietuvishkai | português | russkij | suomi | turkish

Τον Ιούλιο του 2006 η ομάδα των G8 θα πραγματοποιήσει τη σύνοδό της στην Αγία Π ετρούπολη της Ρωσίας.

Η G7 δημιουργήθηκε το 1975 για να πραγματοποιήσει άτυπες συζητήσεις πάνω σε οικονομικά και πολιτικά ζητήματα ανάμεσα στους επικεφαλής των πιο ισχυρών κρατών. Η Ρωσία εντάχθηκε το 1998 - έγινε αποδεκτή χάρη στον εξοπλισμό του πυρηνικού της οπλοστασίου και στον απέραντο πλούτο φυσικών πηγών ενέργειας (το 2004, η Ρωσία ήταν μόλις η 16η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.  χαρακτηριστικά, η Κίνα δεν είχε ακόμα προσκληθεί στο κλαμπ των ισχυρών). Η G8 δεν έχει κανενός είδους νομικό καθεστώς, οπότε υφίσταται εκτός δημοκρατικού πλαισίου. Ωστόσο έχει μεταβληθεί σε σημαντικό θέαμα και πλατφόρμα, όπου οι επικεφαλής αρχηγοί του κόσμου αναζητούν μία συναίνεση μεταξύ τους προκειμένου να επιβάλουν τις πολιτικές τους στον κόσμο.

Δεν τρεφόμαστε με αυταπάτες σχετικά με την κοινοβουλευτική δημοκρατία, είμαστε ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις. Η παρούσα κατάσταση του κόσμου αποδεικνύει έξοχα ότι με τα υποτακτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που εξαπλώνουν την αντι-τρομοκρατική υστερία, οι ισχυροί γίνονται ικανότεροι να υποτάσσουν τους πολίτες τους σε πολιτικές πολέμου και καταστροφής. Η Ρωσία υπήρξε ανάμεσα στους προδρόμους για τέτοιου είδους εξελίξεις, με έναν ατέρμονο πόλεμο στο Βόρειο Καύκασο και την καταστολή των ανεξάρτητων μέσων πληροφόρησης.

Είμαστε αντικαπιταλιστές και δεν τρεφόμαστε με αυταπάτες για το διεθνές κεφάλαιο ως εναλλακτική πρόταση αντί για το παγκόσμιο. Μικρές διπλωματικές αψιμαχίες μεταξύ των ισχυρών δυνάμεων αναφορικά με τους πολέμους στο  Βόρειο Καύκασο και στο Ιράκ πολύ γρήγορα επιλύθηκαν και ουσιαστικά όλα τα κράτη της G8 δίνουν τουλάχιστον παθητική υποστήριξη στις μεταξύ τους πολιτικές. Η αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της ελίτ ξεπερνά κάθε σύνορο, έτσι λοιπόν πρέπει να είναι και η δική μας αλληλεγγύη.

Αδιαφορούμε για τις ταμπέλες που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θέλουν να μας βάζουν, γιατί εμείς δεν είμαστε « αντιπαγκοσμιοποιητές ». Υποστηρίζουμε την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων, των ιδεών και των αγώνων - πέρα από κάθε σύνορο. Όταν οι ηγέτες της G8 ισχυρίζονται ότι παλεύουν για ελευθερία, παλεύουν για την ελευθερία της συσσώρευσης του κεφαλαίου - σύμφωνα με την οποία τα πυρηνικά απόβλητα έχουν το δικαίωμα να περάσουν τα σύνορα της Ρωσίας, αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Οι ηγέτες της G8 επίσης ισχυρίζονται ότι παλεύουν ενάντια στη φτώχεια, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι πολιτικές τους που επιφέρουν τη φτώχεια. Η Μόσχα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη πόλη στον κόσμο, ενώ η πλειοψηφία του Ρωσικού λαού δεν έχει καρπωθεί τίποτε από την πολιτική της χώρας, η οποία υποτίθεται ότι στοχεύει στην « οικονομική ανάπτυξη », η οποία σε κάθε περίπτωση θα διαρκέσει για όσο καιρό θα υπάρχουν φυσικές πηγές ενέργειας για να λεηλατηθούν. Αντιθέτως, οι φτωχότεροι είναι στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα με την ανάκληση των κοινωνικών επιδομάτων και με την αύξηση των ποσών των κοινοτικών δαπανών, κάτι που συνδέεται με το πλάνο της Ρωσίας ως μέλος του ΔΝΤ.

Καλούμε όλους τους διαδηλωτές ανά τον κόσμο στην Αγία Π ετρούπολη κατά τη διάρκεια της συνόδου της G8. Επίσης καλούμε σε διεθνή συνάντηση στην Αγία Π ετρούπολη κατά τη διάρκεια της συνόδου - η προσοχή όλου του κόσμου θα είναι επικεντρωμένη στο θέαμα της G8 κι εμείς πρέπει να δείξουμε ότι θα συνεδριάσουν με διαδηλώσεις όπου και αν πάνε! Είμαστε παντού!

Δίκτυο Ενάντια στην G8 (Ρωσία/ πρώην ΕΣΣΔ)

g8 2006 | www.agp.org | www.all4all.org

valid xhtml 1.0 | characters