icc | archives of global protests | www.agp.org

Inter Continental Caravan demonstreert bij Cargill
Mon, 24 May 1999

PERSBERICHT

CargillEind jaren '90. Xenofobie heerst in Europa. Heel Europa? Nee! Er zijn nog genoeg mensen die zich niet neerleggen bij uitsluiting en uitbuiting. Daarom heten wij de Inter Continental Caravan deze week welkom in Amsterdam.

Vanuit Salzwedel, waar men zich dit weekeinde verzameld heeft, is gisteren een groep van meer dan 500 vertegenwoordigers van basisbewegingen over de hele wereld, uitgezwermd over Europa.

De tocht zal voeren door o.a. Frankrijk, Duitsland, Italie en Spanje. Onderweg zal aandacht gevraagd worden voor thema's als ongelijke handel, genetische technologien en patenten op levensvormen, de sociale gevolgen van de Vrije Markt, etc.

Op 24, 25 en 26 mei zal een groep uit deze karavaan Nederland aandoen. Wij zullen hen ontvangen met een druk programma. Er zal gedebateerd worden en gedemonstreerd, er zullen contacten worden gelegd, er zal lekker worden gegeten, etc.

Het programma zal dinsdagochtend van start gaan met een demonstratie bij het hoofdkantoor van voedselgigant Cargill in Amsterdam (Coenhavenweg, vlakbij Sloterdijk N.S.).

Cargill is vanwege zijn sterke monopoliepositie direct bedreigend voor kleinschalige boeren in b.v. India. De boerenvakbond KRRS uit de deelstaat Karnataka (6 miljoen leden) is sterk vertegenwoordigd in de karavaan, en zal vanuit de eigen drijfveren demonstreren. Uit heel Nederland zullen mensen meelopen om steun te betuigen. We rekenen op een grote opkomst!

Programma: 10:00 uur vertrek vanaf Amsterdam Sloterdijk.
11:00 aankomst bij Cargill, Coenhavenweg.
Ook groepen die een andere route lopen zullen hier dan aankomen.
De demonstratie duurt tot 15:00 u.
We maken er een feest van, met muziek en andere optredens, en een picknick.
We roepen nadrukkelijk op tot een geweldloze manifestatie.

Voor meer informatie:
06-51502443

perscontact: Camilo, 020-6142927

Play Fair Europe!, Nederlands Platform Gentechnologie, Global Action for Women's Reproductive Rights, Aktie Strohalm, en vele anderen.


icc | cologne 99 | www.agp.org | www.all4all.org