alca | archives of global protests | www.agp.org

barcelona :: mani LA GUERRA GLOBAL i el ALCA

pedro 25.10.2002 02:56
http://ecuador.indymedia.org/es/2002/10/356.shtml

català

en barcelona hay una convocatoria para unir la mani contra la gerra global y el alca. en el fondo todo viene del mismo mal : las multinacionales. como el comunicado dice "DUES CARES DE LA GUERRA GLOBAL PERMANENT: QUITO I IRAQ" (dos caras de la guerra global permanente: quito e irak)

como véis las personas que no podemos estar ahi, aqui también actuamos con vosotros/as. el sábado se convoca durante todo el dia (y si quieres la noche) a todo el mundo a preparar una acción para la manifestación del domingo en la okupa canmasdeu y el domingo hay manifestación a las 12:00. el link que pongo es en catalán, la lengua de aqui, pero creo que lo podéis entender. os traduzco un trozo por si acaso:

"la acción que hemos pensado empieza por una bici-sound-system (aun en construcción) envuelta por un par de carros que llevan ARMAS DE DESTRUCCIÓN MASIVA Y ARMAS DE DISTRACCIÓN MASIVA (es decir, televisiones...) Mas tarde las desmontamos. todo va unido con un panfleto que adjunto y una gran y con una gran pancarta 'CONTRA LA GUERRA PERMANENTE Paremos el ALCA', incluyendo una reflexión gráfica sobre las características de esta guerra: EVASIONES (sociedad del espectáculo) INVASIONES (guerra tradicional y de baja intensidad) INVERSIONES (fmi, bm, coca-cola, etcetera)."

ENTRE TODOS/AS PARAREMOS ESTA LOCURA!!!!!!


català

DIUM 27 / contra LA GUERRA GLOBAL i el ALCA
by deserta 11:37pm Thu Oct 24 '02

http://barcelona.indymedia.org/front.php3?article_id=28382

A la gent que treballa amb solidaritat amb Llatinoamerica i contra el ALCA, A QUALSEVOL PERSONA QUE VULGUI PARTICIPAR ACTIVAMENT A LA MANIFESTACIÓ ANTI- GUERRA DE BARCELONA ENTENENT QUE CAL DESERTAR DEL QUE ANOMENEM 'GUERRA GLOBAL PERMANENT'

Com ja sabreu el diumenge hi ha manifestació contra la Guerra a Iraq a Barcelona (i a molts altres llocs del món)

Diumenge comença també la trobada del ALCA a Quito, que serà fortament contestada als carrers d'Ecuador (i a altres llocs del món)

Guerra i comerç, com sempre, van de braçet.

Per contestar tanta barbarie...

HEM QUEDAT PER PREPARAR UNA ACCIÓ DE CARA A LA MANI DE DIUMENGE
(i per anar creant afinitats per fer una acció directa mes important en el futur)

DISSABTE 26 durant tot el dia A CAN MASDEU (metro canyelles L3 -gratuit- pregunta als veins)

Pots quedar-te a dormir i empalmar amb la mani.

L'Acció que hem pensat comença amb un bici-sound-system (under construction) envoltat per un parell de carros que porten ARMES DE DESTRUCCIÓ MASSIVA i ARMES DE DISTRACCIÓ MASSIVA (es a dir, unes teles...) Més tard les 'desensemblem'. Tot va amanit amb el flaier que adjunto i amb una gran pancarta 'CONTRA LA GUERRA PERMANENT Parem l'ALCA', incleoent una reflexió gráfica sobre les carecterístiques d'aquesta guerra:EVASIONS (societat de l'espectacle) INVASIONS (guerra tradicional i de baixa intensitat) INVERSIONS (fmi, bm, coca-cola, etcetera).

Si tens pintures, brotxes i pinzells, porta-ho!

Crida de gent de diferents grups, per un enfoc radical del moviment anti-guerra.

PSEUDOMANIFEST:

DUES CARES DE LA GUERRA GLOBAL PERMANENT: QUITO I IRAQ

Diuen els zapatistes que la Guerra Freda va ser en realitat la III Guerra Mundial. L'eufemisme de Nou Ordre Mundial, terme estrenat amb la caiguda del socialisme irreal, maquillaria la IV Guerra Mundial, i les més de 50 guerres actuals en serien l'expressió més sagnant, però no l'única. El colapse del World Trade Center ha acabat de despullar aquesta lògica i l'està fent encara més insuportable, si és que això era possible. La Guerra Global Permanent conviu amb nosaltres, és una guerra dirigida principalment a preservar l'acumulació dels recursos en una minoria de la població. Es manifesta cruament o en format de baixa intensitat. Es desenvolupa als passadissos del Pentágon o als parquets de les Borses internacionals, però també en l'especulació immobiliària, en la precarització laboral, en la porra d'un antidisturbis o en el teletienda de les tres de la matinada. Es una guerra armada d'armes de destrucció massiva però també d'armes de distracció massiva. És una guerra feta de...

I ara ens trobem amb una nova escalada bèlica de la Guerra Global Permanent. Ens venen una Invasió d'Iraq, però també ens venen un debat públic distorsionat, on sembla que l'important és si la guerra la declara la ONU o la OTAN, o si Sadam Hussein amaga antrax sota el llit. En realitat, aquesta guerra respón als interessos de Total-Fina-Elf i Lukoil, als 450.000 millons de dèficit comercial dels EEUU, a tapar les vergonyes de ENRON, a la renovació dels arsenals, a la ideologia de control unilateral de la geopolítica mundial, en fi, a la lògica del Imperi.

I mentres desfilem per Barcelona, a Quito, Ecuador, s'estarà inagurant la cimera ministerial del ALCA. Les Jornades de Resistència Continental que tindràn lloc simultaneament expressaran, com ja van fer 10 milions de brasilenys en una consulta popular, un rebuig frontal a aquesta Area de Lliure Comerç de les Amèriques pel 2005. L'ALCA, apuntalat pel Pla Colombia o el Plan Puebla-Panamà, s'està negociant en secret sota el control de les grans corporacions i persegueix una lliberalització encara més salvatge dels mercats. Aquesta apertura aprofundirà la crisis dels petits productors, dinamitarà la soberania alimentaria, mercantilitzarà els recursos bàsics, incrementarà el procés de privatització de la vida impulsant la biopirateria, introduirà a gran escala els cultius transgènics i militaritzarà encara més el continent per garantir la lliure explotació dels recursos naturals i la contenció dels moviments socials.

La guerra es la continuació del comerç per altres vies.

DESERTA DE LA GUERRA GLOBAL PERMANENT!

A.L.C.A AL CARAJO!

Més informació / www.ecuador.indymedia.org


alca | www.agp.org