Bloquejos G-8:
Anticapitalisme organitzat

per L...)A 08 jul 2005 08:52:53 | http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/190979

El 2001 tindrà lloc al Canadà la 4ª Trobada Intergalàctica per la Humanitat i contra el neoliberalisme. Les celebrades a Mèxic D.F. l'any 1996 i a Barcelona el 1997 van ser l'inici de l'anomenat moviment de resistència global.

Bloquejos G-8: Anticapitalisme organitzat
x Oscar Gràcia - La Haine - [ 08.07.05 ]

És matinada en el camp d'activistes Horizone, un eixam d'accions coordinades contra el G-8 i el sistema capitalista estan a punt de començar.

Tement un bloqueig del camp per part de la policia, un miler d'activistes es divideix en tres grups per a evitar el tancament. Són ràpidament detectats a les 4:00 a.m per prop de 200 antidisturbis que carreguen contra ells fent retrocedir a un petit grup però no podent evitar la sortida a camp obert d'al voltant de 700 militants que es dirigeix decidit als seus objectius.

Es produeixen a partir de les 8 del matí els bloquejos de les carreteres A9, M9, B8062, B9112, B934, M90, A907, B8033, Queensferry Road i A822, bloquejos de la delegació japonesa, autocars de premsa, delegats assistents al G8, 300 persones retingudes en els carrers de Edinburgh per la policia... Fins i tot el propi Bob Geldof, el aupat pels mitjans símbol de la rebel·lia per altre capitalisme salvatge possible, va sofrir en les seves carns el bloqueig del seu autocar per part d'aquells a qui cridava "idiotes" unes hores abans. Informacions rebudes des d'aquest punt conten que estava "furiós".

Aquestes accions es van realitzar mitjançant grups de centenars o de vegades desenes de persones que perllongaven el bloqueig tot el possible en un punt per a replegar-se quan la policia actuava i així tornar a aparèixer quan es tingués altra oportunitat.

Tot vàlua per a provocar el desconcert, des del propi cos tombat en la carretera a arbres o tanques formant una barrera o cotxes de representants governamentals convenientment bolcats.

Molts petits o mitjans grups actuant contínua i dispersament feia molt difícil coordinar la resposta policial per a salvar el bloqueig.

Aquesta es basava en plans preestablerts com el tancament de les comunicacions per tren a Stirling, immobilització d'autocars, assetjament a activistes o el tancament immediat per una banda important d'ells, tot això clarament insuficient.

L'assetjament als manifestants va ser respost amb enfrontament directe i alguns atacs a multinacionals nord-americanes. Les detencions s'apropen a 400 persones.

Entre la una i les dues de la tarda, els distints grups d'activistes espargits durant el dia van ser confluint en Auchterarder Park amb l'objectiu de marxar units cap a l'hotel de luxe on es reuniria el G-8 hores més tard, Gleneagles.

Entre 4000 i 5000 persones van prendre aquest camí trobant-se amb la primera barrera de protecció de l'hotel a les 15:15, darrere d'ella 6 línies de policia a peu o cavall, torretes de vigilància i un mur de 8 km de perímetre. Després d'un temps estudiant el terreny i els seus punts febles, 200 persones van tirar baix la primera barra permetent el pas a molts més en direcció a una segona línia que van poder superar alguns militants.

La policia inicia la marrada de manifestants per a obligar-los a retrocedir usant la força, un total de quatre helicòpters de combat "Chinook" volen ras sobre els activistes i simulen "tirs" mitjançant flash de llum sobre ells, el que provoca un cert pànic per la presència de militars replegant-se la majoria de manifestants a posicions fora del perímetre de seguretat.

Allí representants del partit socialista d'Escòcia indiquen a la gent que és millor tornar A Auchterarder i concloure la manifestació, postura que rebutja una part dels assistents que continuen fins que la policia fa algunes detencions i ferits deguts a càrregues.

Tant el bloqueig com l'assalt als centres de reunió dels poderosos no han estat l'objectiu en si mateix. Es tracta simplement de la representació visual de la negació total al model d'explotació i submissió a tots els nivells que implica el capitalisme; que quan se salta una tanca se salta un límit; que quan es bloqueja una reunió se saboteja l'ordre lògic de les coses, que no es vol saber gens d'aquest món ni d'aquest sistema i que l'actitud deu ser d'insubmissió, desobediència i acció.

En aquesta actitud no entren, òbviament, rebels de màrqueting, "radical chic", consumistes compulsius solidaris ni tampoc, especialment, la falta d'estètica, ètica i excés en patètica dels gossos del Capital Bob Geldof i Bono "el d'U2".

Mira també:
http://www.lahaine.org/articulo.php?p=8614&more=1&c=1


g8 | català | www.agp.org