nadir start
 
initiativ periodika Archiv adressbuch kampagnen suche aktuell
Online seit:
Sun Sep  8 22:27:17 1996
 

Dokumentation --- Zensur von www.xs4all.nl
Text date: 07.09.1996
Author: Telegraaf
Quelle/Source: Telegraaf

Duitsers boycotten Nederlandse website

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, zaterdag

De Duitse internet-aanbieders moeten op last van de Duitse justitie de Nederlandse website XS4ALL van het scherm weren. Volgens de Duitse justitie wordt via XS4ALL een pamflet verspreid met propaganda voor terrorisme.

De Duitse internet-aanbieders die de XS4ALL-website doorgeven aan hun abonnees, maken zich volgens de Duitse justitie medeschuldig aan verspreiding van het pamflet. Het gaat om een editie van het links-anarchistisch tijdschrift Radikal dat in Duitsland is verboden.

Duitsers kunnen al geruime tijd via Internet het radikale blad lezen. Het tijdschrift is op een homepagina van een abonnee van de Nederlandse internet-aanbieder XS4ALL overal in de wereld te lezen.

De Duitse justitie heeft de vereniging van Duitse internet-aanbieders ICTF opgedragen de bewuste pagina's te blokkeren. Omdat het in de praktijk moeilijk is aparte pagina's af te sluiten, wordt de hele website van XS4ALL door de Duitse internet-aanbieders geblokkeerd.

Directeur Felipe Rodriquez van XS4ALL betitelt het optreden van de Duitse justitie als een poging tot censuur. Volgens hem heeft de boycot niet veel succes.

(c) Telegraaf