Plattform der Vereinigten Revolutionären Kräfte

Birlesik Devrimci Gücler Platformu
Platforma Hezen Soresgeren Yekgirti

KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE HALKLARINA

BDGP, 4 Haziran 1998 günü PKK, TKP(ML), MLKP, TKP/ML, TDP, DHP, TKP-Kıvılcım ve Devrimci Sol örgüt ve partilerinin bir araya gelmesiyle, dört temel ilke üzerinde oluşturulmuştur. Bir süre sonra, TKP/ML bu oluşumdan ayrılmış, daha sonra BP/KK-T, DSIH, BYDÖ ve PRK- Rızgari'in katılımıyla, Devrimci Hareket'in destekçi konumuyla daha da genişleyerek faaliyetlerini günümüze kadar aksatmadan birlik halinde sürdürmüştür.

Türkiye ve Kürdistan devrimci pratiğinde bu derece geniş ve uzun vadeli bir birlik ilk olarak oluşturulmuş ve BDGP bazı eksikliklerine rağmen çalışmalarını yürütmüştür. BDGP, önemli bir süreçte halklarımızın (Kürt, Türk, Asuri ve diğer) ve devrimci örgütlerimizin daha da yakınlaşması ve birlikte mücadele etmesi açısından olumlu bir zemin olmuştur. BDGP, şimdiye kadar süre gelen, devrimci örgütlerin bir birine ön yargıyla yaklaşma ve bir birlerinden uzaklaşma gibi bir anlayışa son vermiştir. Karşılıklı anlayış ve olgun yaklaşımın zeminini geliştirmiştir.

BDGP, geçen süre içindeki pratiğiyle süreç karşısında dağdan metropollere, metropollerden cezaevlerine ve Avrupa'ya kadar tarihsel bir rol oynamış ve bu, Türkiye, Kürdistan devrimci mücadelesini bir birine daha çok yaklaştırıp güçlenmesini beraberinde getirmiştir. Bu anlamda BDGP Halklarımızın mücadele tarihinde yerini almış bir birlik olmuştur.

Gelinen aşamada sürecin özelliğinden dolayı BDGP'de bir dönüm noktasına gelimiştir. Yeni süreç kendisiyle birlikte gerek taktiksel, gerek stratejik açıdan farklı farklı yaklaşımları beraberinde getirmiştir. Açıktır ki, temelinde ortaya çıkan degişikliklerin BDGP'ye etki yapması kaçınılmazdı. Dolaysıyla, BDGP de kendi içinde bir ayrışmaya uğramıştır.

BDGP güçlerinden PKK, DHP ve BYDÖ farklı bir zeminde geriye kalan TKP(ML), MLKP, Devrimci Sol, TKP- Kıvılcım, DSIH, PRK- Rızgari, BP/KK-T ve TDP ise, BDGP'nin Kuruluş Bildirgesi temelinde hareket etmeye karar vermişlerdir.

BDGP içindeki bu ayrışma dostane ve yoldaşça olup, yeni dönemde herkes daha güçlü birlik ve ittifakların zeminini yakalama çabası içerisinde olacaktır. Çünkü, ortak olarak şu görüş üzerinde mutabakatta bulunulmuştur ki; Türkiye ve Kürdistan halklarının çıkarları yeni dönemde daha ileri birlik ve karşılıklı anlayışa ihtiyaç duymaktadır.

Bu tespitten hareketle devrimci tarzda yapıcı uslup çerçevesinde birlik ve eleştiri mekanizması yeni dönemde de sürdürülecektir.

24 Eylül 1999

Partiya Karkeren Kurdistan-PKK
Türkiye Komünist Partisi (Marksist Leninist)-TKP(ML)
Marksist Leninist Komünist Parti-MLKP
Türkiye Devrim Partisi-TDP
Devrimci Halk Partisi-DHP
Devrimci Sol DS
Türkiye Komünist Partisi-Kıvılcım-TIKP-K
Bolşevik Parti/Kuzey Kürdistan-Türkiye-BP/KK-T Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi-DSIH
Beth-Nahrin Yurtsever Devrimci Örgütü-BYDÖ
Partiya Rızgariya Kürdistan-PRK